tren02122363690
·
[email protected]
·
Pzt - Cuma 09:00-17:00
Avukata Sor

Avukata Sor

Avukata sor hizmetimizden yararlanmak için yorumlar kısmında gerekli alanları doldurarak aklınıza takılan her türlü hukuki sorunu ya da soruyu uzman avukat kadromuza ileterek çözüm yolunda ilk adımı atabilirsiniz.

Avukata Sor Nedir?

Neredeyse her insanın avukata ihtiyacı olmaktadır. Boşanma, mal paylaşımı, icra hukuku, aile hukuku, bilişim hukuku, ticaret hukuku, miras hukuku ve daha birçok alanda insanların soruları olabilir. Bu noktada, avukata sor sayesinde müvekkillerin günlük hayatta karşılaştıkları veya karşılaşma ihtimallerinin olduğu problemlerin çözüme kavuşturulması sağlanmaktadır. Hukuki desteğe ihtiyacı bulunan müvekkillere olabilecek en hızlı sürede geri dönüş yapılmaktadır. Avukata sor platformu ile sorulan hiçbir soru cevapsız kalmaz.

Avukata sor hizmetinin alınması sürecinde müvekkillerle e-mail veya telefon üzerinden iletişim kurulmaktadır. Bu sayede, onların soru ve sorunlarına dair tüm iş ve işlemler büyük bir titizlikle takip edilmektedir. Bu platform aracılığıyla sorulan sorulara en kısa süre içerisinde yanıt verilmektedir. Bunun yanı sıra, müvekkillerin sorunlarının çözümü tam anlamıyla gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Avukata sor sürecinde soru sormak isteyenlerin bilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Her şeyden önce, konu ve başlığın en iyi şekilde belirlenmesi gereklidir. Hukuki problem veya davaya sebep olabilecek uyuşmazlık net bir şekilde anlatılmalıdır. Söz konusu sorunun hangi hukuk dalında olduğu belirtilmelidir. Ayrıca, olabildiğince kısa ve öz bir açıklama yapılmalıdır. Avukata sor bölümünden verim alabilmek adına kişinin ad ve soyad, telefon numarası ve e-mail bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak girmesi gerekmektedir.

Avukata Sor

Avukata sor hizmeti sayesinde müvekkillerin hukuki soru ve sorunlarına en kısa süre içerisinde çözüm bulunmaktadır. Sorulan sorular; kendi uzmanlık alanlarını geliştirmek isteyen avukatlar tarafından cevaplanmaktadır. Avukata sor hizmetinden verim alınması için açık, sade ve öz sorular sorulması gereklidir. Konunun özünden uzaklaşmamak şarttır. Açık, kısa ve net sorular; hem soran hem de cevaplayan kişi için iyi olacaktır. Konunun uzun ve gereksiz bilgilerle detaylı hale getirilmesi zaman kaybının yanı sıra istenilen cevabın verilmesini de olumsuz etkileyecektir. Basit sorular sorulduğu takdirde daha iyi cevaplar verildiği kanıtlanmıştır.

Avukata sor hizmetinden faydalanmak isteyenlerin soru sorarken 5N1K yönteminden faydalanması tavsiye edilmektedir. Bir başka deyişle, nasıl, neden, ne zaman, ne, nerede ve kim sorularına açık ve net bir şekilde cevap verilmelidir. Ayrıca, soru sorulurken dilbilgisi kurallarına uyulup uyulmadığına dikkat edilmelidir.

İş Kanunu Avukata Sor

İş Kanunu ile ilgili birçok sorunun sorulması mümkündür. İhbar, işe iade ve kıdem davalarının açılması ve takip edilmesinin yanı sıra mobing ve art niyet tazminat davalarının açılması ve takip edilmesi, yıllık izin ve fazla mesai ücretlerinin hesaplanması, işçi ve işyeri güvenliği gibi hususlarda danışmanlık hizmeti verilmesi, hem işveren hem de işçilerin haklarının korunması, çeşitli sebeplerden dolayı iş göremeyen çalışanların haklarının korunması noktasında danışmanlık sağlanması, birtakım sebeplerden dolayı iş sözleşmesinin feshedilmesi ve daha birçok konu hakkında avukata sor uygulaması ile merak edilenlerin bu alanda uzman avukatlara sorulması söz konusu olmaktadır.

WhatsApp’tan Avukata Sor

WhatsApp’tan avukata sor hizmeti ile müvekkillerin akıllarında bulunan soruları WhatsApp aracılığıyla alanında uzman avukatlara sorması söz konusu olmaktadır. WhatsApp ile avukata soru sormak isteyenler için kısa yollar bulunmaktadır. Bilhassa sitede bulunan WhatsApp avukata soru sorun butonuna tıklanmasının hemen ardından avukatların hizmet sunduğu WhatsApp numarasına yönlendirme yapılmaktadır. Kişinin telefonunda bulunan WhatsApp uygulaması açılacaktır. Bu sayede, isteyen herkesin en kısa süre içerisinde soru sorması mümkün olacaktır.

Ceza Avukatuna Sor

Ceza Hukuku; müvekkillerin en çok sorusunun olduğu hukuk dallarının başında gelmektedir. Ceza hukukunun temelini oluşturan birçok ceza davasına dair soru sorulabilir. Sulh ceza davalarının yanı sıra Asliye ceza davaları, Askeri ceza davaları, Ağır ceza davaları, İcra ceza davaları, çek ve senet şikayetinden dolayı ortaya çıkan işlemler, alacaklılarla müzakere gibi hususlarda müvekkillerin soru sormasına izin verilmektedir.

Ceza avukatı; herkesin bildiği gibi ağır bir suçla yargılanan kişilerin avukatlığını yapmaktadır. Her ne kadar hukuk dilinde ceza avukatı gibi özel bir kategori olmasa da kendisini bu alanda geliştiren birçok avukat bulunmaktadır. Herhangi bir ceza ile yargılanan kişilerin ceza mahkemesinde görülen davalarına giren kişi olmasından dolayı ceza avukatlarının hayati bir önemi vardır. Birçok davaya girebilen ve sayısız mevzuat hakkında bilgi sahibi olan ceza avukatlarına soru sormak adına ceza avukata sor hizmetine başvurulabilir.

Sık Sorulan Sorular

Avukata Sor Nedir?

Hukuki sorunlarla karşılaşan veya karşılaşabilecek gerçek ve tüzel kişilere sağlanan bir hizmet olarak bilinen avukatlık sor hizmeti, avukata danışarak faydalanılabilen bir hizmettir.

Avukata Soru Nasıl Sorulur?

Avukata sor, net şekilde, tüm bilgi ve belgeler ibraz ederek, gizlilik ilkelerine uyarak sorulur.

28 Cevaplar
  1. Anıl

    Merhabalar, hayırlı günler diliyorum. 1 yıl önce eşyalı bir eve taşındım. Yakın zamanda evdeki buzdolabı elektrik kesintisinden yahut eski olduğu için ömrünü doldurduğundan arıza yaptı. Mülk sahibi bilgilendirildi ancak tamirata yanaşmıyor. Bu masrafı kiracının yaptırıp kiradan düşmesinde kanuna aykırı bir durum söz konusu mudur?

    1. Merhabalar,
      Eşyalı kiralanan taşınmazda bozulan beyaz eşyaların tamirleri kiracı yaptırdığında kira bedelinden bu masraflar düşülebilmektedir. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  2. murat

    Sayın Avukat

    Bir Sulh Hukuk Mahkemesinde yaşadığım bir sorun hakkında sizlerden fikir almayı istiyorum. Şöyle ki: Vasi Kararıyla ÖTV muafiyetli araç satın almak için aynı mahkemeye başvurduk. Hakim bizden proforma fatura istedi. Yetkili satıcının bize verdiği proforma fatura devletin ÖTV araç alımı için belirlediği yasal limit dahilinde. Ancak hakim ısrarla ben resen araştırdım ve aracın web sayfasına baktım araç limit dışında diye reddediyor. Defalarca izahat yaptım. Benim gibi aynı aracı ÖTV muafiyetli sattıkları bir başka satışın faturasını arz ettim. Yok. Hala olmaz diyor. Kendisine anlattım. Dedim ki satıcı bayi beni tanımaz. Bana bu aracı bu fiyata satacak. Siz internet sitesinde fiyatı baz almayın. O fiyat tavsiye niteliğindedir. Gerekirse bayiye yazın veya bilirkişi tayin edin dedim ama yine yok. Kararından dönmüyor. Bu karar hukukimidir. Yani Hakim ben bunu böyle istiyorum ve böyle olacak diyebilir mi? Kanunlar hakimin elinde mi? Bunun bir çözümü yok mudur? Teşekkür ederim.

    1. Merhabalar,
      Türk Medeni Kanunu, kısıtlı kişinin haklarının korunması maksadıyla vesayet makamı olan sulh hukuk mahkemesi hakimine takdir hakkı tanımıştır. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  3. Efendim iyi çalışmalar dilerim
    Normal sigara içiyordum bunu bıraktım elektronik sigaraya başladım gezmek için gittiğim İstanbulda tanımadığım kişiden uygun fiyatlı olduğu için 1 koli elektronik sigara satın aldım yaşadığım şehire gelince çok tükettiğim için hem işyerimde hemde evimde bulunduruyordum bu ürünün 1 tanesi kullan at ürün yani bitince atıldığı için günde 2_3 adetten fazla kullanım yapıyorum dün sabah ansizin evime kaçakçılık şubeden polisler geldi evimi aradılar ve evimde olanları buldular ardından işyerindede buldular işim esnaflık olduğu için satıcı oldugumu düşündükleri için bütün ürünlerimi alıp kaçakçılık şubeye getirdiler ifadem alınıp savcıya gönderilmek üzere beni bıraktılar ifademde kullanıcı olduğumu bir çoğu ürünün gelen turist müşterilerimden hediye geldiği evimde bulunan bir çok kullanılmış sigaraya konulan aromalarin olduğunu herhangi bir kaçak tütün ürünü doldurulmuş tütün kaçak sigara gibi bir ürünün tespit edilmediğini kullanım amaciyla bulundurdugumu bu hususların kullanıcı olduğumu destekleyici nitelikte olduğunu belirttim pişmanlık yasasından yararlanmak istemediğimi belirttim şuan ki yasada ben ne yapabilirim yasada bu ürünlerin ne kadari kullanıma müsait durumdadır herhangi bir sabikam ve daha önce böyle bir şey kullanmadım satmadım devletime yüklü vergi ödeyen biriyim inanın kredilerimi ödeyecek durumum yok bunlar belgelerle ispatlidir bana hangi yolu izlemem gerek yazarsaniz cennete gitmeniz için duaciniz olurum saygılarımla

    1. Merhabalar,
      Alkol veya sigara kaçakçılığı suçu, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda düzenlenmiştir. Kaçakçılık suçunun konusu olan eşyanın tütün, tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkiler olması halinde 5607 sayılı kanunun 3/10 maddesi gereği yargılama yapılır. Sorunuz mahiyeti gereği danışmanlık hizmeti kapsamında kalmaktadır. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  4. İLKNUR GÖZ

    Ben 14 yaşında evlendim 15 te anne oldum kayınvalidem bana zulüm yaptı bende evden çıkıp ailemin yanına gittim ve eşim beni aradı bir daha sakin gelme seni istemiyorum cocuklarimda istemiyor die engelledi ben ona farklı farklı ulaştım ama o beni engelledi hep suçladı beni çocuklarımdan uzaklaştırdı 9 yıldır eşimden ayriyim sırf bana nafaka vermemek için benden boşanması maddi sıkıntım olduğu için kredi çektim ve odeyemedim icralık dosyam oraya ulaştı ve bana boşanma davası açtı ben yetişemedim benim bir bilgim yoktu ve karara çıkmış ben Adalet istiyorum beni çocuklarımdan uzaklaştırdı ve maddi destek istiyorum ben ailemle yaşıyorum zor durumdayım ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

    1. Merhabalar,
      Hukuki destek verebilmemiz için neticelenmiş boşanma dava dosyanıza ait evrakların incelenmesi gerekmektedir. Yasal şartlar oluşmuş ise nafaka ve velayet hususunda dava açabilirsiniz. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  5. pınarmugla

    iyi günler biz eşimle boşandık gerekçeli karar mart ın sekizinde eve geldi teslim aldım istinaf süresi de doldu ama hala soyadım değişmedi neden acaba bununla ilgili bilgi alabilir miyim

    1. Merhabalar,
      Boşanma aşamasında gerekçeli karar verildikten ve istinaf süreleri dolduktan sonra mahkemece dosyanın kesinleşme işlemleri yapılmaktadır. Kesinleşme şerhi ile birlikte boşanma kararı mahkemece ilgili nüfus müdürlüğüne gönderilmektedir. Mahkemece henüz müdürlüğe yazı gönderilmemiş olabilir konu ile ilgili ilgili mahkemenin yazı işleri müdürlüğü ile görüşebilirsiniz. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  6. Beyza

    Merhaba, Devlet hastanesinde çalışıyorum bi suç yüzünden cezaevinde 1 ay kaldım çıktım işim askıya alınmıştı çıktıktan sonra 1 hafta içerisinde işe dönmeyi talep etmem gerekiyormuş fakat beni kimse bilgilendirmedi bilmiyordum süre doluncada işten çıkarılmam istenmiş bu süreçte bana ihtarname gelmedi bilgilendirilmedim ne yapabilirim?

    1. Merhabalar, bahse konunuz hakkında idari işlemin noksanlıkları sebebiyle idari dava sürecinizi başlatabilirsiniz. Bu durumda sizlere detaylı bilgilendirmede bulunabilmemiz için tüm detayları ile sizlerin somut olayınızı değerlendirmek gereklidir. Süreciniz hakkında hukuki danışmanlık hizmeti almanızı önermekteyiz.

      Saygılarımızla,

  7. Ömer bey

    Merhaba, cok yakin bir arkadasim icin sorum olacakti . Nasil hareket etmesi gerektigini bilmiyor. Kisaca olay su. Arkadasim kendi halinde kimseye zarari olmayan muhendis. Gecenlerde Instagram uzerinden bir bayan kendisini eklemis ardindan  yazmaya baslamis. Muhabbet biraz ilerlemis ardindan kiz whatsapp no istemis arkadasim da vermis. Whatsapp da biraz muhabbet sonrasi burasi cok onemli kiz cinsel icerikli mesajlara baslamis, arkadasimi tahrik etmis ve yine kizin talebi ile arkadasiminda erkekliginin tahrik olmasi nedeni ile penis fotosunu iletmis. Ertesi sabah sanirim kiz babasina yakalanmis olacak ki babasi arkadasima sesa kaydi iletti , mahkemelerde curutecegim minvalinde. Arkadasimin pskolojisi cok kotu durumda . Taleplerin hep karsi taraftan gelmesi, ortada zorla bir tacizin olmamasi olasi davada arkadasimin lehine sonuclanabilir mi. Kendisinin adli sicili temizdir karakola bile gitmisligi yoktur. Nasil bir yol izlenmeli. Anlattigim bu durum karsisinda ne yapilabilir, tesekkurler. Cevabinizi [email protected] adresine de iletebilirsiniz

    1. Merhabalar, TCK madde 105 gereğince cinsel taciz suçu düzenlenmiştir. İşbu kanun maddesinin mahiyeti ise cinsel taciz suçunun işlenebilmesi için fiziksel bir temas aramamıştır. Mağdurun cinsel amaçlı olarak taciz edilmesini suçun oluşması için yeterli görmüştür. Buna göre de yazı ile cinsel içerikli mesajların iletilmesi ya da cinsel içeriğe ilişkin görsellerin iletilmesi halinde de cinsel taciz suçu gerçekleştirilebilir. Hakkınızda ilgili kişilerin şikayette bulunması halinde somut olayınız kendi içerisinde değerlendirilecektir. Bu sürecinizi bir avukat ile takip etmenizi önermekteyiz. Detaylı bilgi için danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
      Saygılarımızla,

  8. Tugce

    2014 yılında bir tanıdığıma evini ipotek ederek 24.000₺ borç verdim, (tapu ipotek belgeleri mevcut) bu kişi bugun itibariyle ödeme yapmadı,niyeti de yok. Sormak istediğim nasıl bir yol izlemem gerekiyor ve 2014 tarihindeki enflasyonla 9 sene sonra ki enflasyon oranına göre ben bu kişiden bunun faizinide alabilirmiyim ?
    Teşekkür ederim

    1. Merhabalar, alacağınızın tespitine ilişkin öncelikle bir tespit davası açabilirsiniz. Mevcut alacağınız zamanaşımına da uğramaksızın derhal bir icra takibi başlatabilirsiniz. Yasal tüm alacak ve faiz haklarınız saklıdır. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Bürosuna başvurarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
      Saygılarımızla,

  9. Ayhan ÇAYIR

    Merhaba kolay gelsin. Bir konu hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.
    Sosyal medya üzerinden bebek uyku eğitimi aldık. Eğitimci sosyal medyadaki sayfasından verdiği eğitimleri paylaşarak sanki bir günde bebekleri ağlamadan uykuya geçirdiği algısını oluşturmuş. Bizde inanarak bu eğitimi satın aldık. Eğitimci evlere ziyarette bulunurak eğitimi veriyor. Bizde randevu oluşturduk. O günün akşam saatlerinde evimize geldi. Akşam uykusu için bebeği ağlatarak 1 saatte uykuya geçirdi. Ertesi gün sabah ziyaretinde bulundu. Sabah uykusu içinde çok uğraştı bebek ağlamaktan helak oldu ve emzikle uykuya daldırdı. Bebeğiniz tam alışamadı uzaktan devam edeceğiz deyip ayrıldı. Aradan 1 aydan fazla zaman geçti ne aradı ne sordu, daha sonra isterseniz devam edelim isterseniz sonlandıralım dedi. Biz eğitimden fayda göremeyeceğimizi düşündük. Sorum şu ki; biz para iadesi istiyoruz ama kabul etmiyor. Çünkü eğitimi veremedi ve yanlış algı oluşturdu. Kanuni olarak bir hakkımız var mı? Varsa nasıl yardımcı olabilirisiniz. İkinci konu ise bizimde bebeğimizin videosunu bizden izin almadan sosyal medya hesabından paylaşarak güya eğitimi verdik diye reklamını yapıyor. Bu konuda da kanuni hakkımız var mı? Şimdiden Cevabınız İçin teşekkür ederim.

    1. Merhabalar, söz konusu bu eğitim kapsamında aranızda sözlü ya da yazılı akdedilen sözleşmenin içeriğini detaylıca bizlerle paylaşmanız halinde sizlere yasal haklarınız açısından destek sağlayabiliriz.
      İkinci sorunuz değerlendirildiğinde, kişilerin izinsiz fotoğraf, video yayınlamak ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmektedir. Kaldı ki kişisel verilerinizi ihlal eden görüntülerin olması halinde ayrıca değerlendirilecektir. Bu husus açısından iradenizi beyan eden herhangi bir rızanız yazılı ya da sözlü bulunmakta size yasal haklarınızı kullanmanız mümkün olmayacaktır. Esaslı ve önemli olan ilgili kişi ile aranızda kurulan sözlü ya da yazılı sözleşmenin mahiyetidir. Bu husus kapsamında da detaylı bilgi verebilmemiz için randevu oluşturmanızı tavsiye ederiz.
      Saygılarımızla,

  10. kevser çelik

    MERHABA, BENİM 16 NİSAN 2021 TARİHİNDE AÇILAN BİR BOŞANMA DAVAM VAR BOŞANMA İLE BİRLİKTE ZİYNET İADESİ DAVASIDA AÇILDI, HAKİM SONRADAN ZİYNET DAVASINI TEFRİK ETTİ AYIRDI. MEVCUT ALTINLAR KOCA KİŞİSİNDE, BEN EVDE YOKKEN HABERSİZ ALIP GÖTÜRÜP ANNESİNE SAKLAMIŞ GERİ DE GETİRMEDİ. ŞUAN GÜNCEL KURDAN ALTINLAR YAKLAŞIK 400 BİN TL TUTUYOR, ANCAK DAVA TARİHİNDE 135 BİN TL FİLAN.. DAVA DİLEKÇESİNDE AYNEN İADE, İADESİ MÜMKÜN DEĞİLSE TÜM HAKLAR SAKLI KALMAK KAYDIYLA PARA KARŞILIĞI DENDİ. GEÇEN GÜNLERDE ZİYNET İADESİ DAVASININ DURUŞMASI OLDU, HAKİM ALTIN FİYAT VE ADETLERINI GRAMINI TALEP ETMIS, BEYAN DİLEKCESİNDE DE DAVA TARİHİNDEKİ KURDAN HESAP YAPILIP MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ. BEN UYAPTAN GÖRÜNCE ŞOKE OLDUM ÇÜNKÜ GÜNCEL FİYATI BİLDİRİCEZ SANIYORDUM, SINIRDEN AGLADIM.. SIMDI HERKES DAVA TARIHINDEKI TUTARI ALIRSIN DİYOR KURALMIS KANUN BÖYLEYMIS. ULKENIN DURUMU MALUM, KUR 2 YILDA 3 E KATLADI VE KIMBILIR DAVA BITENE KADAR DAHA NE KADAR ARTACAK ALTIN. TOPLAM 1 MILYON DA OLSA BEN 135 BIN ALACAKMISIM. ALTIN KADININ KISISEL MALI ANCAK KADIN HAKKINI ALAMIYOR AYNEN IADE ALAMIYOR BU NASIL HAKKANIYET, NASIL ADALET.. LUTFEN BIR CIKIS YOLU GOSTERIN BANA LUTFEN NAPIYIM DA HAKKIMI ALAYIM UST MAHKEMELERE TASISAM, DAVA SONRASINDA SEBEPSIZ ZENGINLESME DAVASI ACSAM??? DAVA ICINDE ISLAH YAPSAM AMA BIZ DAVA TARIHINDEKI TUTARI BILDIRDIK ISLAH HAKKIMIZ KALDIMI ONU DA BILMIYORUM:(( LUTFEN YARDIM EDIN BANA, NE YAPAYIM BEN ?? SIMDIDEN TESEKKUR EDERIM.

    1. Merhabalar,
      Ziynet alacağı davalarında kadın tarafından talep edilen tüm ziynetlerin dava tarihi itibarıyla bedelleri hesaplanarak bilirkişi raporu hazırlanmaktadır. Durunuza istinaden soruda yöneltmiş olduğunuz tüm hukuki ihtimallerin değerlendirilmesi mahiyeti gereği danışmanlık hizmeti kapsamında kalmaktadır. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  11. Banu

    Merhaba.gecen yıl 8 mayıs 2022 de 1 yıllık kira sozlesme yapıldı ve peşin elden ödendi. Ben oturmaya devam edicem.evsahibi %25 lik artışı kabul etmedi ibanda vermiyor.evimden çık diyor.sadece ev sahibinin tc kimliği var bende sözleşmede yazıyor.ben aylık ödeme yapmak istiyorum..ama bir avukata danistim bu avukatta yıllık peşin ödeme yaptığın için gene 1 yıllık peşin ödeme gerekiyor dedi..dava acicaz mahkeme nin belirlediği ibana evsahibinin tc kimliginle 1 yıllık peşin ödeme yapman lazım dedi bu doğru mudur…aylık ödeme yapamıyor muyum ben

    1. Merhabalar,
      Taraflar kiranın ödenme biçimini serbestçe belirleyebilirler. Kira her ay ödenebileceği gibi , bir senelik kira peşin olarakta ödenebilir. Bu noktada sözleşme hükümlerinizin incelenmesi önem arz etmektedir. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  12. Ahmet

    Merhaba kira sözleşmesinde arkadaşlarımla birlikte tuttuk evi ama ben o sırada olmadığım için benim ismim ve tc kimliğim geçiyor sadece kira sözleşmesinde imzamı da atamadım ama tüm faturalar da benim üzerimde ev sahibim senin yasal olarak bir hakkın yok diyor bu doğru mudur yoksa ismimin geçmesi yeterli midir

    1. Merhabalar,
      Söz konusu konutta kiracı olduğunuzu çeşitli delillerle ispatlamanız mümkündür. Kaldı ki kira sözleşmesinin yazılı yapılma zorunluluğu da bulunmamaktadır. Bu kapsamda kiracı olduğunuzu gösteren argümanlar karşısında yasal haklarınızın olduğunu söylemek mümkündür. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  13. Murat Yılmazer

    Merhabalar,
    18.02.2023 tarihinde Çorum merkezden ev aldım. Tapu tarihi 18.02 dir. içinde kiracı vardı, kiracıya mayıs ayının ilk haftasına kadar çıkmasını sözlü olarak emlakçı ve eski ev sahibi yanında söylenildi. tamam en kısa sürede taşınacağım dedi. fakat önce mayıs ın 10 unda taşınacağım dedi sonra 25 mayıs da taşınacağım deyip sallıyor. kendim kirada oturuyorum eve kendim geçeceğim. nasıl hukuki yol izleyebilirim. noterden ihtar çekildiği zaman kaç gün içinde evden çıkması lazımdır. noter ihtarına rağmen çıkmazsa izlenmesi gereken yol nedir. yardımcı olur musunuz ?
    şimdiden teşekkürler.

    1. Merhabalar,
      Türk Borçlar Kanunu’na göre yeni malik satın aldığı evi kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için tahliye ettirebilir. Bunun için yeni malik evi aldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde kiracıya bir ihtarname göndermelidir. Kiracınızı tahliye etmeniz için bu şartları sağlamamanız halinde başkaca hukuki yollara başvurmanız gerekmektedir.Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

  14. merhabalar avukat bey ben bugun boyle bir msj aldim bu tuketici haklari fln yalan ve yanliş dolandiricilarin oyunudur deilmi tesekkurler
    YASAL TAKİP
    ADINIZA KAYITLI TELEFON
    NUMARANIZ ÜZERİNDEN ALMIŞ OLDUĞUNUZ RANDEVUNUN İPTALİ SAĞLANMADIĞI İÇİN TÜKETİCİ HAKLARI HAKKINIZDA DAVA AÇMIŞTIR.
    İrtibat: Av.Gamze Şahin
    İletişim Whatsapp : 0534 396 45 68

    1. Merhabalar,
      Gelen mesajlar dolandırma eyleminde sıklıkla kullanılmaktadır, mesajın doğruluğunu ilgili avukata ulaşarak teyit etmenizde fayda bulunmaktadır. Detaylı bilgi için Okyanus Hukuk Büromuzu arayarak randevu oluşturabilirsiniz.

      Saygılarımızla,

Yanıt Bırak